verduurzaming eigen woningbezit, Arnhem


De gemeente Arnhem heeft vanuit het Volkshuisvestingsfonds de mogelijkheid gekregen om particuliere eigenaren van Arnhem-Oost een subsidie te geven voor het verduurzamen van de eigen woning. Wanneer een woningcorporatie in een gebied gaat verduurzamen, worden met deze gelden particuliere eigenaren ondersteund om aan te sluiten.

De gemeente heeft Endule verduurzamingsadviseurs gevraagd de bewoners in dit proces te adviseren en ondersteunen middels het maken van een woonplan en het begeleiden bij collectieve inkoopprocessen. Endule heeft Diep en Buro Barzilay gevraagd hierin te assisteren. 

De drie bedrijven hebben binnen een gezamenlijk team in de Mosterdhof, gemeente Westervoort, eerder samengewerkt aan een dergelijke woonplan-aanpak. Binnen de samenwerking treedt Endule op als hoofdaannemer en werkt Buro Barzilay als opdrachtnemer van Endule.

Locatie: Arnhem-Oost Opdrachtgever: Gemeente Arnhem Looptijd: 2022-heden Status: In uitvoering Producten: Woonplan; bewonersadvies; communicatie-producten Rol: ontwerp, vormgeving, bouwkundige procesmatige advisering Team Wanda van Ernst, Petra Hofman, Marcel Barzilay, Nick Stringer, Mara Midiere, Sjoerd Klijn Velderman, Simon Verduijn Partners Endule, Diep